Al meer dan 350 aanmeldingen voor EnergieTeam Schouwen-Duiveland

EnergieTeam Schouwen-Duiveland

In november vorig jaar startten gemeente Schouwen-Duiveland, Zeeuwland, de Zuidhoek en Energiek Zeeland met het EnergieTeam Schouwen-Duiveland. Dit initiatief helpt inwoners uit de gemeente met het besparen van energie. Inmiddels hebben al meer dan 350 inwoners zich aangemeld voor de gratis energiehulp.

“Al vanaf het eerste moment stroomden de aanmeldingen voor het EnergieTeam binnen. Dat betekende dat de vrijwilligers al twee keer zoveel adviesgesprekken hebben gedaan, dan we vooraf hadden voorspeld.” Vertelt Marjan Brandes van Energiek Zeeland (onderdeel van Zeeuwind). “Gelukkig is het EnergieTeam ontzettend gemotiveerd en enthousiast en zetten ze zich in om zo goed en zo vlot mogelijk iedereen te helpen.”

 ‘’ Ik ben trots op het succes van het Energieteam, maar nog belangrijker vind ik dat  we inwoners met een persoonlijk advies echt inzicht kunnen geven  in hoe ze soms met kleine maatregelen hun eigen energieverbruik echt kunnen verminderen. Hoe mooi is het als een klusteam dan gelijk een aantal maatregelen direct voor jou aanbrengt.   Wij geven daarmee inwoners denk ik een goede start in het besparen van energie en het verkleinen van hun energierekening. Zo geeft het hopelijk  een duwtje in de goede richting en worden inwoners daarmee nog bewuster van wat ze zelf zonder grote investeringen nog meer kunnen doen.’’

Niet alleen advies maar ook maatregelen
“Het mooie van het EnergieTeam Schouwen-Duiveland is dat inwoners niet alleen advies krijgen over hun energieverbruik, maar dat ze ook daadwerkelijk maatregelen ontvangen. Deze maatregelen  helpen met het bestrijden van tocht en het besparen van elektriciteit en gas.” Aldus de wethouder. “Tot een bedrag van €250,- kiest de bewoner met hulp van het EnergieTeam wat het beste past in de woning. Er is een hele grote lijst met materialen, dus er zit altijd wel iets tussen wat een inwoner helpt om energie te besparen.  Bovendien brengt een klusteam de maatregelen aan, zodat bijvoorbeeld de tochtstrip of de radiatorfolie op de juiste manier wordt aangebracht.”

Aanmelden voor de zomerstop
Inwoners die in een huis wonen met een slecht energielabel en moeite hebben met het betalen van de energierekening kunnen zich nog steeds aanmelden. Dit kan via energiekzeeland.nl/energieteam. Ook zijn er aanmeldformulieren te vinden in het gemeentehuis, de ruilwinkel en de dorpshuizen en de wijkcentra. “Tijdens de schoolvakantie van 15 juli tot en met 27 augustus houden we een zomerstop. Wil je nog voor die tijd geholpen worden? Meld je dan nog snel aan.” roept Marjan Brandes op. “Na de zomerstop gaan we door tot eind 2023. Dus  inwoners kunnen zich nog dit jaar aanmelden.”