De kracht
van lokaal

Wij werken aan een duurzame toekomst van Zeeland. En dat doen we al sinds 1987 – samen met mensen en bedrijven uit de buurt. Want wij geloven dat we op lokaal niveau het meest kunnen bereiken.

Dit is wat
we doen

Een duurzame toekomst voor Zeeland door de energietransitie te versnellen. Dat is waar wij ons sinds 1987 voor inzetten. Dat doen we niet alleen. We werken samen met onze leden om dat voor elkaar te krijgen. Als koploper in de energietransitie zoeken we naar innovaties op het gebied van duurzame energie en maken die toegankelijk voor iedereen. We vinden het belangrijk dat we in onze projecten samenwerken met de mensen die in de buurt wonen en de bedrijven die daar gevestigd zijn. Zodat zij ook mee kunnen praten over de duurzame ontwikkelingen en meeprofiteren van de opbrengst. Wij ontzorgen en ondersteunen lokale initiatieven en zoeken samenwerkingen op met Zeeuwse bedrijven en overheid. Met als doel duurzame en eerlijke energie voor iedereen.

Missie

Samen met onze leden werken we aan het versnellen van de energietransitie in Zeeland.

Visie

Wij willen de transitie naar duurzame energie in Zeeland versnellen, zodat duurzame en eerlijke energie voor iedereen toegankelijk is.

Cijfers waar we
trots op zijn

leden
0

Dat maakt ons de grootste burgercoöperatie op het gebied van duurzame energie van Nederland. Jaarlijks komen daar nog zo’n ruim 300 leden bij. Ben jij ons volgende lid?

huishoudens
0

We wekken jaarlijks genoeg duurzame stroom op via onze wind- en zonneparken om ruim 225.000 van energie te kunnen voorzien. Dat is meer dan alle huishoudens in Zeeland bij elkaar.

euro
0 miljoen

Onze leden hebben voor 15 miljoen euro mee-geïnvesteerd in Zeeuwind. Met dat geld kunnen wij hartstikke mooie dingen doen en krijgen onze leden in ruil een mooi rendement tot 3,5% per jaar. Al vanaf 100 euro kun je meedoen. Stap jij ook in?

Ons mooie werk

duurzame innovaties vierkant

Wind, zon en andere duurzame energie

Het beheren en ontwikkelen van wind- en zonneparken is wat wij als Zeeuwind al sinds 1987 doen. Daarnaast verkennen we of we ook andere vormen van duurzame energie kunnen ontwikkelen zoals warmtenetten en aquathermie. En denken we na over slimmer gebruik van energie met innovatieve stroomcontracten, energy hubs en meer. 

Verduurzamen woningen

We zetten ons in om Zeeuwse woningen te verduurzamen. Dat doen we op verschillende manieren onder de vlag van Energiek Zeeland.  Zeeuwse woningeigenaren krijgen via dit platform een onafhankelijk advies om hun woning te verduurzamen. Ook bestrijden we energiearmoede en ondersteunen we lokale initiatieven om samen met buren een straat of wijk te verduurzamen. 

Man en vrouw met laptop
twee mannen met zonnepanelen

Verduurzamen bedrijven

We ondersteunen bedrijven op verschillende manieren met verduurzamen. Zo adviseren wij ze via het ZonLoket over het opwekken van duurzame energie. En werken we met bedrijven aan innovatieve stroomcontracten zoals bij Coroos.

Samen geven we Zeeland
nieuwe energie

Wist je dat je deze duurzame innovaties ook kan testen in je eigen huis? Een proef om je vraag en aanbod van energie op elkaar af te stemmen of een warmtecamera om je energieverbruik in kaart te brengen bijvoorbeeld. Zo werk je samen met ons aan de duurzame toekomst van Zeeland!

Stap nu in

Via onze coöperatie kan je bijdragen aan de duurzame toekomst van Zeeland. Dat doe je door lid te worden. Je investeert dan in onze projecten en profiteert mee van de opbrengsten. 

Ons
team

Maak hiernaast alvast digitaal kennis met de directeur-bestuurder en medewerkers van Zeeuwind.

Teus Baars
Directeur-bestuurder
Marjan Brandes
Manager coöperatie
Rogier Polderman
Programmamanager
Anita Verkoeijen
Officemanager
Matthijs Geldof
Financieel Controller
Damian Rentmeester
Financieel Controller
Jan-Kees de Meester
Communicatieadviseur
Jochem Compiet
Projectmanager
Liesbeth Boogaard
Project- en productiemanager
Merijn Boon
Projectmanager
David Tolhoek
Projectmedewerker
Niek Tramper
Productiemanager
Leonardo Geelhoed
Productiebeheerder
Ellis Lek
Administratief medewerker

Geef jezelf
Zeeuwse energie!

Omdenken is een probleem bekijken van de positieve kant. Naar de lucht kijken en windkracht zien, in plaats van C02-uitstoot. Niet terugdeinzen voor opwarming, maar de kracht van de zon omarmen.

Bij Zeeuwind denken we al jaren om, samen met onze leden. Om de verduurzaming van Zeeland te versnellen zoeken we naar organisaties met wie we kunnen samenwerken.

Download ons
laatste magazine

Ben je lid van Zeeuwind? Dan ontvang je twee keer per jaar ons magazine in je brievenbus. Dit magazine staat boordevol artikelen over ons werk, onze leden en duurzame ontwikkelingen. Neem alvast digitaal een kijkje via de knop ‘Download’.