Zeeuwindstroom

Om Zeeland sneller te verduurzamen werken we samen met verschillende organisaties. Zoals met De Duurzame Energie Unie. Zij leveren onze lokaal opgewekte Zeeuwse stroom. Dat doen we onder de naam Zeeuwind | om

Ga jij ook samen met ons om?

De voordelen
van Zeeuwindstroom

De stroom van Zeeuwindstroom is Zeeuwse energie uit je eigen buurt. Opgewekt door onze eigen wind- en zonparken. Naast stroom kun je bij ons trouwens ook gas krijgen. Dat is geen Zeeuwindgas, maar vergroend gas van onze leverancier.

Wij hebben voor Zeeuwinstroom geen winstoogmerk. De prijs van Zeeuwindstroom is variabel en beweegt mee met de marktprijzen. Zo betaal je nooit teveel. 

Via het online portaal heb je altijd inzicht in je verbruik. Per dag kun je zien hoeveel energie je ieder uur voor gas of ieder kwartier voor stroom hebt verbruikt. 

Wat kost het?

Klanten van Zeeuwindstroom betalen altijd een eerlijke prijs. Dat is mogelijk omdat wij voor dit product geen winstoogmerk hebben. De Zeeuwindstroomopbrengsten worden via de rente en de jaarlijkse winstuitkering aan de leden uitgekeerd. 

De prijs van Zeeuwindstroom is variabel en beweegt mee met de marktprijzen. Zo weet je zeker dat u nooit teveel betaalt. 

Een overeenkomst voor Zeeuwindstroom sluit je af met energieleverancier om. Deze overeenkomst heeft geen vaste looptijd, dat betekent dat je nergens aan vastzit. 

Via onderstaande knop kom je bij de actuele tarieven voor Zeeuwindstroom en gas. 

Veel gestelde
vragen

Ja, dat kan. Je kunt overstappen via de website van onze leverancier om. Je ziet dan eerst hoeveel je per jaar gaat betalen. Dan kan je beslissen of je wilt overstappen. Wij zeggen je huidige contract op en zorgen dat je een nieuw contract ontvangt via om. Je ontvangt dan Zeeuwindstroom vanaf het einde van je lopende contract. Liever eerst persoonlijk contact? Dat kan ook. Stuur ons een e-mail naar: info@zeeuwindstroom.nl, of bel: 0118 – 476 550, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

 

Het kan ook zijn dat je wel eerder wil overstappen. Bijvoorbeeld omdat dat alsnog voordeliger is, of omdat je graag 100% groene en Zeeuwse stroom afneemt. Dit zijn voor 2016 de hoogte van de overstapboetes (wettelijk vastgesteld):

Stroom, tot 10.000 kWh : €25,-

Gas, tot 5000 m³ : €25,-

Dat klopt, wij bieden alleen variabele contracten. De prijs beweegt mee met de marktprijzen. Zo weet je zeker dat je nooit te veel betaald.

Ja, dat kan. Dit is géén Zeeuwindgas, maar vergroend gas van onze leverancier, om. Je kunt Zeeuwindstroom en gas dus afnemen bij dezelfde leverancier. Je ontvangt dan ook maar één factuur, wel zo makkelijk!

 

Aanmelden voor gas kan via de website van om. Je ziet dan eerst hoeveel je per jaar gaat betalen. Dan kan je beslissen of je wilt overstappen. Wij zeggen je huidige contract op en zorgen dat je een nieuw contract ontvangt via om. Je ontvangt het gas dan vanaf het einde van je lopende contract. Liever eerst persoonlijk contact? Dat kan ook. Stuur ons een e-mail naar: info@zeeuwindstroom.nl, of bel: 0118 – 476 550, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Als je Zeeuwindstroom afneemt via om en je hebt zonnepanelen, dan zijn de normale salderingsregels van toepassing. Wanneer je zelf elektriciteit opwekt, wordt bij een kleinverbruikaansluiting de salderingsregeling toegepast. Dat houdt in dat de elektriciteit die je opwekt en teruglevert aan het net, wordt afgetrokken van de elektriciteit die je verbruikt en afneemt van het net. Alles wat je meer teruglevert dan je afneemt, is netto teruglevering en daarvoor krijg je het netto teruglevering tarief.

Werk mee aan
Zeeuwse wind- en
zonneparken

Windpark Krammer