Onze
duurzame
energie

Dat is waar het om draait bij Zeeuwind. Duurzame energie: lokaal opgewekt, waarbij de opbrengsten ook lokaal worden gedeeld. Met windenergie waren we in 1987 echt koploper en dat zijn we nog steeds. Duurzame innovaties volgen we op de voet, met als doel de energietransitie in Zeeland te versnellen.

Vrouwen bij windpark vierkant

Windparken

Aan wind geen gebrek in Zeeland. Op de fiets betekent dat soms wat harder trappen. Maar windenergie is op dit moment de meest efficiënte en goedkope vorm van duurzame energie. En toekomstbestendig, want vervuilende fossiele brandstoffen zoals olie, gas en steenkool raken op. Inmiddels hebben wij 13 windparken in (gedeeld) beheer met 73 turbines. Een deel van de opbrengsten van de windparken investeren we rechtstreeks terug in de omgeving.

Zonneparken

De zon – ze schijnt gratis, en is ook nog eens een geweldige duurzame energiebron. Wist je dat de zon veel meer energie produceert dan wij nodig hebben? En dat je met zonne-energie niet alleen elektriciteit kan opwekken, maar ook water kan verwarmen? Inmiddels hebben wij 27 zonneparken waarvan 3 op land en 24 op daken. Dit zijn stuk voor stuk samenwerkingen, met lokale partijen zoals energiecoöperaties en Zeeuwse bedrijven.

mensen bij zonneweide vierkant
duurzame innovaties vierkant

Duurzame innovaties

Als koploper in duurzame energie ondersteunen wij graag innovatieve plannen. Bijvoorbeeld het initiatief om CO2-uitstoot te verminderen door extra koolstof op te slaan in de akkers van agrariërs. Of een experiment om wijken te verwarmen met aquathermie of met restwarmte. Of we gaan met onze leden vraaggestuurde energie thuis testen. Lees alles over de duurzame innovaties.

Zeeuwindstroom

Wil jij duurzame energie van Zeeuwind afnemen? Dat kan! Hiervoor werken wij samen met betrouwbare partners die onze lokaal opgewekte stroom bij jou thuis brengen. We bieden verschillende energiecontracten. Lees er alles over op onze Zeeuwindstroom-pagina.