Contact

Heb je vragen? Onderaan vind je onze veelgestelde vragen.

Toch een andere vraag? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Je kunt ons natuurlijk ook bellen of een e-mail sturen.

Postbus 5054
4380 KB Vlissingen
T +31 118 47 41 87
E info@zeeuwind.nl

Bezoekadres
Edisonweg 53F
4382NV Vlissingen

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Veelgestelde
vragen

Via de inschrijfpagina meld je jezelf aan. Je krijgt een bevestiging in je mailbox met het verzoek om het inschrijfgeld van € 10,- te betalen. Je bent nu lid Zeeuwind en ontvangt het welkomstpakket thuis gestuurd. Na een half jaar krijg je van ons de vraag om een lening te verstrekken van minimaal € 100,- en maximaal € 25.000,-.

Ja, ook als je niet in Zeeland woont kun je lid worden. 

Nee, dat mag je helemaal zelf weten. Via de digitale nieuwsbrief en het magazine houden we je op de hoogte van alle ledenactiviteiten. Je bepaalt zelf of en waaraan je meedoet. 

Je betaalt eenmalig het inschrijfgeld van € 10,-. Dit bedrag wordt later ook toegevoegd aan je lening en hierover ontvang je ook rendement. 

Bekijk hier de actuele rentetarieven. 

Zeeuwind is geen financiële instelling en daarom zijn wij verplicht onze nieuwe leden een half jaar te laten wachten voor ze geld mogen inleggen. In die tijd kun je als nieuw lid jezelf informeren over onze coöperatie zodat je een weloverwogen inleg kan doen. 

We kennen bij Zeeuwind een variabele en een 5-jaar vaste lening. Wat dat precies betekent kun je terugvinden in onze leningsvoorwaarden

Ja, je kunt nog bijstorten. Dit kun je zelf regelen in het ledenportaal: “Mijn Zeeuwind.”

Je kunt je inleg verliezen als je instapt bij Zeeuwind. Gelukkig is dit sinds de oprichting van Zeeuwind nog nooit voorgekomen.

Betrouwbaarheid zit in het DNA van Zeeuwind. Of je nu lid, stakeholder of medewerker bent. Je kunt op ons rekenen. We zijn al sinds 1987 actief en inmiddels de grootste duurzame burgercoöperatie van Nederland. Daar zijn we trots op en dat koesteren we. 

Met jouw inleg gaan wij aan de slag met het ontwikkelen van duurzame projecten zoals wind- en zonneparken en andere duurzame energiebronnen. 

Ja, dat kan. Stuur hiervoor een mail naar onze collega Anita via info@zeeuwind.nl Staat jouw inleg nog vast voor een bepaalde tijd maar heb je een hele goede reden om op te zeggen. Neem dan ook contact op en overleg wat de mogelijkheden zijn. 

Als je overlijdt dan vervalt automatisch je lidmaatschap. De erfgenamen kunnen dit geld via ons opvragen. Sommigen kiezen ervoor om het lidmaatschap voort te zetten onder eigen naam. Overleg gerust met ons wat mogelijk is. 

Bekijk alle informatie in het document ledenleningen 2024 

De algemene leningsvoorwaarden kun je hier terugvinden. Heb je nog een lening van voor 1 januari 2020 dan zijn de volgende leningsvoorwaarden van toepassing. 

Ja, je geeft je lening aan Zeeuwind op bij de belastingaangifte. In de meeste gevallen kun je de lening aangeven onder de categorie ‘overige bezitting’.

Indien je totale bezittingen meer waard zijn dan de drempelwaarde kun je vervolgens de waarde per 1 januari ingeven onder het kopje ‘Andere bezittingen’.

Ben je lid vanuit je bedrijf? Overleg dan met je boekhouder of accountant over de verwerking van de ledenlening.

Nee, groen beleggen en groen sparen houdt in dat je een inleg doet in fondsen of bij banken die deelnemen in bepaalde projecten. Bijvoorbeeld projecten voor milieubescherming. Zeeuwind is een coöperatie en daarom gelden deze regels hier niet.