Energie besparen en duurzaam verwarmen in gebedshuizen

Kerkgebouw met zonnepaneel

Door de torenhoge energieprijzen gaat de verwarming in veel gebouwen noodgedwongen op een lagere stand. Zo ook in kerken, moskeeën, synagogen en andere gebedshuizen. Energie besparen en duurzaam verwarmen is belangrijker dan ooit. Maar waar begin je? En welke opties zijn er?

Op deze vraag geven we antwoord op 6 juni tijdens de bijeenkomst: “Energie besparen in kerken en andere gebedshuizen”. Energiedeskundigen delen tips, kijken naar kansen en drempels en bespreken voorbeelden uit de praktijk. Natuurlijk is er ruimte om vragen te stellen aan elkaar en de aanwezige specialisten.

GRATIS ENERGIESCAN
Om je te helpen biedt de Provincie Zeeland daarnaast jouw organisatie een gratis energiescan aan. Met deskundig advies kunnen we jouw organisatie op weg helpen met energie besparen en duurzaam verwarmen. Op 6 juni vertellen we je graag meer hierover. Je kunt jezelf dan ook aanmelden voor dit gratis advies.

AANMELDEN
We vragen je om vóór donderdag 1 juni via deze link aan te melden. Alle medewerkers, vrijwilligers of bestuurders zijn van harte welkom. Voel je zich dus vrij om dit bericht door te sturen.

PROGRAMMA

19.00 uur            Inloop met koffie en thee

19.30 uur            Welkom door de dagvoorzitter Marjan Brandes van Zeeuwind   

19.35 uur            KlimOp regeling en aanbod quickscan door Elmar de Kok van Provincie Zeeland
19.55 uur            1-2 ervaringsverhalen over aanpak energiebesparing

20.20 uur            Pauze met koffie en thee

20.30 uur            Praktisch energieadvies en tips van adviseur Erik van Marrewijk,  Stel… Energiedaden

21.00 uur            Tijd voor vragen en uitwisseling

21.25 uur            Afsluiting door de dagvoorzitter

21.30 uur            Napraten met frisdrank, thee en koffie en meld je aan voor de quickscan.

 

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door Energie Servicepunt Zeeland en Provincie Zeeland in kader van het Zeeuws Energie Akkoord. ESP Zeeland is een samenwerking van Zeeuwind, het Zeeuws Klimaatfonds en ZMf. De bijeenkomst wordt financieel ondersteund door Provincie Zeeland.