Ken jij Zeeuwind al?

vrouwen in polder met windpark

Zeeuwind – misschien heb je al eens van ons gehoord? Al sinds 1987 zetten wij ons in om Zeeland te verduurzamen. Dat doen we niet alleen, maar samen met onze leden. En dat zijn er ondertussen best al wat. We zijn dan ook uitgegroeid tot de grootste burgercoöperatie op het gebied van duurzame energie in Nederland. Dat betekent dat we ook echt verschil kunnen maken voor Zeeland en voor onze leden.

Onze duurzame energie

Dat is waar het om draait bij Zeeuwind. Duurzame energie: lokaal opgewekt, waarbij de opbrengsten ook lokaal worden gedeeld. Met windenergie waren we echt koploper en inmiddels hebben we 13 windparken in (gedeeld) beheer met 73 windturbines. Naast het ontwikkelen van windparken, volgden al snel zonneparken. Ook nu blijven we duurzame innovaties op de voet volgen. Dat betekent dat we naast wind- en zonne-energie ook betrokken zijn bij bijvoorbeeld warmtenetten. En werken we samen met gemeentes en bedrijven om huizen en bedrijven te verduurzamen.

Ons bestaansrecht

Zeeuwind is en doet heel veel, maar bovenal zijn we een vereniging. Onze leden zijn ons bestaansrecht. We kunnen alleen doen wat wij doen, met de steun en bijdrage van onze leden. Bij alle activiteiten die we ondernemen hebben we onze leden in ons achterhoofd. Dat is onze belangrijkste toets of we met de juiste zaken bezig zijn. Ook in de toekomst blijven onze leden het uitgangspunt en als vereniging zijn we naast alle mooie duurzame projecten ook aan de slag met het boeien en binden van bestaande leden maar ook nieuwe leden. 

Doe je ook mee?

Stap dan in bij Zeeuwind. Al vanaf 100 euro doe je mee. Zo draag je bij aan een duurzame toekomst voor Zeeland. In ruil daarvoor ontvang je van ons een aantrekkelijk rendement tot 3,5 %. En niet alleen dat. Je deelt jaarlijks mee in de winst en je kunt meepraten over duurzame ontwikkelingen in jouw buurt. Je krijgt toegang tot interessante webinars en via ons magazine en nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie. En zelfs de mogelijkheid om deze innovaties te testen in je eigen huis.

Eerst kennismaken?

Enthousiast over Zeeuwind maar nog niet helemaal klaar om in te stappen? Bekijk ons kennismakingswebinar terug. Joyce & Anita vertellen je in een half uurtje alles wat je wilt weten over Zeeuwind, ons mooie werk en het lidmaatschap.