Loket Zon op Dak gaat voor 200 aanmeldingen

Zeeuwind Weststrate-14

In september 2021 is het loket Zon op Dak gestart. Dit loket wordt bemand door Zeeuwind en heeft als doel gebouweigenaren te ontzorgen en te helpen om zonnepanelen op het dak te realiseren. Sinds de start zijn al ruim 40 gebouweigenaren geholpen en dat worden er nog veel meer.

MZonnepanelen op dak leggen vraagt om veel uitzoekwerk en vaak lopen gebouweigenaren tegen technische beperkingen aan. Het loket Zon op Dak helpt  om deze belemmeringen weg te nemen. Het loket werkt samen met Zeeuwse partijen zoals constructeurs, installateurs, verzekeraars en asbestsanering- en dakrenovatiebedrijven. Zeeuwind onderzoekt of zonnepanelen technisch en bouwkundig haalbaar zijn en werkt een plan uit waar gebouweigenaren mee aan de slag kunnen. 

Doelstelling verdubbeld
De doelstelling van het loket was 100 aanmeldingen van gebouweigenaren. Zij krijgen een gratis advies vanuit Zeeuwind. Inmiddels is deze doelstelling verdubbeld naar 200 aanmeldingen. “Dat doel gaan we voor eind 2022 zeker halen.” vertelt Jochem Compiet. Hij beheert het loket Zon op Dak vanuit Zeeuwind. “Bij ongeveer 50% van de aanmeldingen blijkt dat zonnepanelen op dak haalbaar zijn en inmiddels hebben we met het loket 1,4 megawatt piekvermogen gerealiseerd. We werken toe naar 3 megawatt piekvermogen, een resultaat wat we naar verwachting in 2023 gaan halen.”

Stichting Zeeuwse Publieke Belangen
De eerste 100 adviezen voor het loket Zon op Dak zijn gefinancierd door Stichting Zeeuwse Publieke Belangen. Deze stichting stimuleert de overgang naar duurzame energie in Zeeland door energieprojecten te financieren. Vanwege het succes het de provincie Zeeland besloten om 100 extra adviezen te financieren. Gebouweigenaren ontvangen dus een gratis professioneel advies op maat. 

Meer weten? 

Wil je meer weten over het loket Zon Op Dak of heb je andere vragen over het verduurzamen van je bedrijf? Stuur een bericht naar info@zeeuwind.nl