Zonkracht
Middelburg

is een initiatief van Zeeuwind en de gemeente Middelburg om inwoners van Middelburg samen zonne-energie op te laten wekken met een postcoderoosregeling. 

Omdat veel inwoners van Middelburg interesse hebben in zonnepanelen, maar zelf geen zonnepanelen mogen of kunnen plaatsen is Coöperatie Zonkracht Middelburg in 2017 opgericht. Hierbij worden de panelen niet op het eigen dak gelegd, maar collectief op een dak of veld in de buurt.

Deelnemers (particulieren en organisaties/bedrijven) die binnen de postcoderoos (3331 t/m 4338) wonen van de zonne-energie installatie komen in aanmerking voor teruggave van de energiebelasting voor elke collectief opgewekte kWh. Deelnemers worden lid en kopen zoncertificaten van de coöperatie. Delta ondersteunt dit project door afname van de stroom en verrekent direct de teruggave van de energiebelasting op de nota van deelnemers.

Ook meedoen?

Op dit moment zijn alle zonne-certificaten vergeven. Heb je interesse dan kun je jezelf aanmelden voor de wachtlijst via zonkracht@zeeuwind.nl

 

zonnepaneel

Bestuur

Het bestuur bestaat uit voorzitter Bouke Bouwman, secretaris Kees Meijler en penningmeester Aernout Zonnevylle. Zowel in de startfase als in de beheerfase wordt Zonkracht Middelburg bijgestaan door Zeeuwind.

Veelgestelde vragen

Wil je meer weten over deze postcoderoosregeling. Bekijk dan de veelgestelde vragen.