Vitrite gaat voor zon op dak

Afgelopen week heeft het Middelburgse Vitrite een flinke verduurzamingsstap gezet met de ingebruikname van een grote zonnestroominstallatie op het bedrijfsdak. Vitrite’s ceo Nico Bolleman, gedeputeerde Jo-Annes de Bat en directeur AVV Beheer Monique van Velzen markeerden deze mijlpaal door samen de zonne-energie in te pluggen op het stroomnet van de firma.

Woensdag 8 november heeft het Middelburgse Vitrite een flinke verduurzamingsstap gezet met de ingebruikname van een grote zonnestroominstallatie op het bedrijfsdak. Vitrite’s CEO Nico Bolleman, gedeputeerde Jo-Annes de Bat en directeur AVV Beheer Monique van Velzen markeerden deze mijlpaal door samen de zonne-energie in te pluggen op het stroomnet van de firma.

De 2.104 zonnepalen bij elkaar hebben een capaciteit van 1 megawatt, goed voor een opwek van ongeveer 1 gigawattuur per jaar. Die groene energie wordt nu volledig gebruikt voor de bedrijfsprocessen van Vitrite.

Loket Zon op Dak
Zonnepanelen op het dak leggen vergt veel uitzoekwerk en technische kennis. Bij dit soort projecten biedt het Loket Zon op Dak – dat wordt bemand wordt door Zeeuwind – uitkomst. Onze collega Jochem Compiet van het loket: “Naast de technische doorrekening, hielpen we Vitrite onder meer ook bij het aanvragen van de SDE-subsidie.”

Jochem Compiet geeft toelichting op het zonne-project

Loket Zon op Dak werkt samen met Zeeuwse partijen zoals constructeurs, installateurs, verzekeraars en asbestsanering- en dakrenovatiebedrijven. Het loket wordt gefinancierd door Stichting Zeeuwse Publieke Belangen en de Provincie Zeeland.

Meer weten over het Loket Zon op Dak? Ga naar de website van Provincie Zeeland.