Dynamisch energiecontract 

Gasprijzen veranderen iedere dag en die van elektriciteit zelfs ieder uur. Waarom zou jij daar niet je voordeel mee doen?

Dat kan met een dynamisch energiecontract; hiermee heb je inzicht én controle over je energiekosten. Inzicht in de energieprijzen krijg je standaard één dag van tevoren en controle over je energiekosten krijg je door je verbruik daarop aan te passen.

Voor dit dynamische contract vonden wij in Shave Energy de beste partner. Hier betaal je altijd alleen de beursprijs, plus inkoopvergoeding voor je energie. Als je klant wordt via Zeeuwind zijn de laatstgenoemde kosten lager dan normaal.

Is dit contract iets voor jou?

In Nederland kennen we drie soorten energiecontracten: het vaste contract, het variabele contract en, sinds een aantal jaren, het dynamische contract. Een dynamisch contract is alleen interessant voor jou als je bewust met je energieverbruik omgaat en het leuk vindt om daar dagelijks mee bezig te zijn. 

Een voorbeeld: schijnt de zon en waait het tegelijkertijd hard, dan is er veel elektriciteit beschikbaar. Dankzij dat stroomaanbod daalt de stroomprijs en op die momenten zetten ‘dynamisch contracters’ de vaatwasser of wasmachine aan. Óf ze laden hun elektrische auto op. 

In de meest extreme gevallen (met heel veel zon en wind en weinig energie-afname) is er kans op negatieve prijzen. Wanneer je op zo’n moment stroom verbruikt, verdien je zelfs geld met een dynamisch contract. Maar bij windstilte en weinig zon is stroom duurder. Dan proberen bezitters van een dynamisch contract juist zo weinig mogelijk te gebruiken.

Mensen die een dynamisch contract aangaan, maken er vaak een sport van om zoveel mogelijk geld te besparen. Daarbij zijn zij zich er bewust van dat de energiekosten in de zomer vaak erg afwijken van die in de winter. Bij dit type contract varieert het voorschotbedrag per maand en wat je uiteindelijk verbruikt wordt maandelijks met dit voorschot verrekend.

Toch liever een vast of een variabel energiecontract?

Best kans dat een vast of variabel energiecontract toch beter bij je past. Geen probleem! Zeeuwind biedt in samenwerking met om | nieuwe energie gelukkig ook deze contractvormen aan onder de naam Zeeuwind | om. Meer weten? klik op de knop!