Dynamisch energiecontract bij Zeeuwind

Green energy in full development.Increase in electricity prices on the world market.

Met ingang van 2024 bieden we onze leden een dynamisch energiecontract aan, natuurlijk mét groene stroom van Zeeuwind. Dit doen we in samenwerking met Shave Energy. Maar wat houdt zo’n dynamisch contract eigenlijk in? En is dit iets voor jou?

Gasprijzen veranderen iedere dag en die van elektriciteit zelfs ieder uur. Met een dynamisch energiecontract kun je hiermee je voordeel doen: je krijgt standaard één dag van tevoren inzicht in de energieprijzen en door je verbruik daarop aan te passen, krijg je meer grip op je energiekosten.

Voor het dynamische contract dat we vanaf 1 januari 2024 aanbieden, vonden we in Shave Energy de beste partner. Bij Shave Energy betaal je voor je energie altijd alleen de beursprijs plus inkoopvergoeding. Als je klant wordt via Zeeuwind zijn de laatstgenoemde kosten lager dan normaal.

Iets voor jou?
In Nederland kennen we drie soorten energiecontracten: het vaste contract, het variabele contract  en, sinds kort, het dynamische contract. Een dynamisch contract is alleen interessant voor jou als je bewust met je energieverbruik omgaat en het leuk vindt om daar dagelijks mee bezig te zijn.

Een voorbeeld: schijnt de zon en waait het tegelijkertijd hard, dan is er veel elektriciteit beschikbaar. Dankzij dat stroomaanbod daalt de stroomprijs en op die momenten zetten ‘dynamisch contracters’ de vaatwasser of wasmachine aan, en/of laden ze hun elektrische auto op. 

In de meest extreme gevallen (met heel veel zon en wind en weinig energie-afname) is er kans op negatieve prijzen. Wanneer je op zo’n moment stroom verbruikt, verdien je daar dus zelfs geld mee. Maar tijdens windstilte en donkere dagen is stroom duurder. Dan proberen bezitters van een dynamisch contract juist zo weinig mogelijk te gebruiken.

Mensen die een dynamisch contract aangaan, maken er vaak een sport van om zoveel mogelijk geld te besparen. Daarbij zijn zij zich er bewust van dat de energiekosten in de zomer vaak erg afwijken van die in de winter. Bij dit type contract varieert het voorschotbedrag per maand en wat je uiteindelijk verbruikt wordt maandelijks met dit voorschot verrekend.

Bewust duurzaam
Een dynamisch contract is niet alleen gunstig voor degene die het afsluit; het prikkelt hen om bewuster met energie om te gaan en indirect is dat natuurlijk goed voor iedereen. Daarnaast helpt het om pieken en dalen op het netwerk af te vlakken en dat komt de stabiliteit van het landelijke netwerk weer ten goede.

Is je interesse gewekt? Kijk dan voor meer informatie op onze webpagina over dit dynamische contract. Is het iets voor jou, dan kun je je daar ook meteen aanmelden.

Toch liever vast of variabel?
Naast dit dynamische contract bieden we al een variabel en een vast contract aan onder de noemer Zeeuwind | om. Deze contracten lenen zich weer beter voor mensen die juist meer vastigheid willen.

Meer weten over onze energiecontracten? Ga naar de Zeeuwindstroom-pagina!