Vijf jaar windpark Krammer; vier het mee!

Windpark Krammer

Windpark Krammer viert op zaterdag 18 mei haar vijfjarig bestaan met een open dag. Iedereen is dan van harte welkom om het windpark te bezoeken en te beleven.

 “We organiseren deze dag om iedereen de kans te geven meer te leren over ons windpark en hoe belangrijk duurzame energie is voor onze toekomst”, aldus directeur Marlies Sikken. ”Er is op zaterdag 18 mei van alles te beleven en het programma is interessant voor jong en oud.”

Op grote hoogte
Tijdens een presentatie over het windpark zal Marlies Sikken vertellen wat windpark Krammer zo uniek maakt en daarnaast kun je uitleg krijgen ín een windturbine over de boeiende techniek erachter. Maar er is meer! Met de VR 360 graden experience neem je zelf een virtueel kijkje bovenin de windturbine en klim je op de turbine om van het prachtige uitzicht te genieten, een ervaring die normaal alleen is voorbehouden aan onze technische specialisten.  

Wie jarig is trakteert, dus voor een hapje en een drankje wordt gezorgd. Natuurlijk is er ook aan de allerkleinsten gedacht: zij kunnen knutselen en geschminkt worden. En hoe kun je je bezoek aan windpark Krammer beter afsluiten dan met het beklimmen van de uitkijktoren? Daar heb je een prachtig uitzicht over de omgeving en het windpark.

Het windpark
Windpark Krammer is het grootste burgerinitiatief van Nederland. De bijna 5000 leden van de duurzame energiecoöperaties Zeeuwind en Deltawind namen ooit het initiatief om het windpark op en rondom de Krammersluizen te ontwikkelen. De 34 Enercon windturbines hebben een opgesteld vermogen van 102 MW. Daarmee produceert het park per jaar net zoveel groene elektriciteit als 130.000 huishoudens in een jaar verbruiken.  

Tijd en locatie
Op zaterdag 18 mei ben je tussen 10:30 uur en 15:30 uur ben je van harte welkom. De open dag vindt plaats naast de Krammer uitkijktoren, Krammersluizen Bruinisse, bij windturbine 32. Met regen is rekening gehouden.