Vacature: directeur-bestuurder Zeeuwind

Team Zeeuwind op bezoek bij windturbinebouwer Enercon in november vorig jaar.

Een maand terug maakte onze directeur-bestuurder Teus Baars bekend dat hij eind dit jaar Zeeuwind gaat verlaten. Met het oog op dit aankomende vertrek, heeft de raad van commissarissen (rvc) alles in werking gesteld voor een soepele sollicitatieprocedure en de aanstelling van een opvolger. Als onderdeel daarvan heeft de rvc onlangs ook de vacature voor Teus’ functie gepubliceerd.

Als directeur/bestuurder heb je de algehele verantwoordelijkheid voor de leiding aan de organisatie en voor de strategische, integrale bedrijfsvoering van Zeeuwind. Verder is het jouw taak een langetermijnvisie te ontwikkelen. Je speelt in op en hebt inzicht in de relevante politieke en maatschappelijke ontwikkelingen en onderhoudt op landelijk en regionaal niveau een relatienetwerk. Je vertegenwoordigt Zeeuwind als aandeelhouder bij haar verschillende deelnemingen. Transparantie en openheid zijn kernbegrippen, zowel naar de leden, de rvc, als naar de medewerkers. Voor de leden in het algemeen en bij de algemene ledenvergadering van Zeeuwind in het bijzonder ben je het vertrouwenwekkende boegbeeld van de coöperatie. Zeeuwind is een organisatie van mensen, voor mensen. Dat is een omgeving waarin je je als een vis in het water voelt!

Werken bij Zeeuwind
Zoals Teus al eerder aangaf, is de wereld van de energietransitie erg dynamisch. Dat Zeeuwind groeit, is daarvan een direct gevolg. Het afgelopen halfjaar hebben we al een paar nieuwe collega’s mogen verwelkomen, maar naast de functie van directeur-bestuurder hebben we nog een paar andere mooie vacatures. Ben je hier benieuwd naar? Kijk dan eens op onze werken bij-pagina!