Onze
windparken

We zijn ondertussen (mede)eigenaar van 13 windparken met in totaal 73 windturbines. Van de ongeveer 200 windturbines die Zeeland rijk is, is dat best een fors aandeel. Grote kans dus, dat je één van onze turbines tegenkomt, wanneer je Zeeland doorkruist.

Kats II - Oostzeedijk i.o.

Aan de voet van de Zeelandbrug staat het Windpark Kats II. De huidige 3 windturbines worden in 2024 vervangen door nieuwe exemplaren met meer vermogen. Het windpark gaat vanaf dat moment verder onder een nieuwe naam: Windpark Oostzeedijk. 

Naast het vervangen van de turbines werken we met een innovatief gesloten distributiesysteem. Wij hebben daarmee voldoende netcapaciteit voor de elektriciteitsproductie van de nieuwe turbines en buurbedrijf Kingfish kan voldoende stroom afnemen om de groeiambitie te realiseren.

Dit windpark is voor 50% in bezit van Zeeuwind. De andere 50% is in bezit van Camperwind.

Levert energie voor ruim:

0
huishoudens

Algemene gegevens

Straat:
Plaats:
Status:
Vermogen:
Aantal:
Productie:
Vermeden CO2:
Boomgroei-jaren:
Turbine:
Bouwjaar:
Masthoogte:
Rotordiameter:

Oost-Zeedijk
Kats
operationeel
9.000 kW
3 stuks
22.500.000 kWh/j
8.000.000 kg/j
400.000 jaar
Vestas V90
2007
85 meter
90 meter

De huidige
status van deze
herontwikkeling.

Het project doorloopt verschillende stappen, totdat deze volledig is afgerond. Zie hiernaast een tijdlijn die aangeeft hoe ver we met het park zijn

We onderzoeken de effecten

Vergunning is aangevraagd

We hebben de vergunning binnen

Subsidieaanvraag is de deur uit

Subsidie is toegezegd

Keuze voor aannemers

Investeringsbesluit genomen

We zijn aan het bouwen

Op 1 mei wordt het materiaal aangeleverd om de civiele infrastructuur aan te leggen. Medio juni start de aanleg van de fundering. Hiervoor wordt er geboord. Eind 2023 worden de oude windturbines afgebroken. In april 2024 bouwen we de nieuwe windturbines.

Het windpark is operationeel

Heb je vragen over de werkzaamheden?

Woon je in de buurt van windpark Kats – Oostzeedijk en heb je vragen over de werkzaamheden? Neem contact met ons op door te bellen op het telefoonnummer: 0118-474187 of stuur een e-mail naar info@zeeuwind.nl