Onze
windparken

We zijn ondertussen (mede)eigenaar van 13 windparken met in totaal 73 windturbines. Van de ongeveer 200 windturbines die Zeeland rijk is, is dat best een fors aandeel. Grote kans dus, dat je één van onze turbines tegenkomt, wanneer je Zeeland doorkruist.

Kats II - Oost-zeedijk i.o.

Aan de voet van de Zeelandbrug staat het Windpark Kats II. De huidige 3 windturbines worden in 2024 vervangen door nieuwe exemplaren met meer vermogen. Het windpark gaat vanaf dat moment verder onder een nieuwe naam: windpark Oost-zeedijk. 

Naast het vervangen van de turbines werken we met een innovatief gesloten distributiesysteem. Wij hebben daarmee voldoende netcapaciteit voor de elektriciteitsproductie van de nieuwe turbines en buurbedrijf Kingfish kan voldoende stroom afnemen om de groeiambitie te realiseren.

Dit windpark is voor 50% in bezit van Zeeuwind. De andere 50% is in bezit van Camperwind.

Levert energie voor ruim:

0
huishoudens

Algemene gegevens huidig park

Straat:
Plaats:
Status:
Vermogen:
Aantal:
Productie:
Vermeden CO2:
Boomgroei-jaren:
Turbine:
Bouwjaar:
Masthoogte:
Rotordiameter:

Oost-Zeedijk
Kats
operationeel
9.000 kW
3 stuks
22.500.000 kWh/j
8.000.000 kg/j
400.000 jaar
Vestas V90
2007
85 meter
90 meter

Hoe ver zijn we?

Ieder project doorloopt verschillende stappen tot het volledig is afgerond. In het overzicht  hiernaast zie je hoe ver we met dit park zijn.

Haalbaarheid getoetst

Contract met grondeigenaren

Vereiste onderzoeken afgerond

Vergunningen aangevraagd

Vergunningen toegekend

Subsidie aangevraagd

Subsidie toegekend

Aannemers gekozen

Gestart met bouwen

Windpark is operationeel

Heb je vragen over de werkzaamheden?

Woon je in de buurt van windpark Kats – Oostzeedijk en heb je vragen over de werkzaamheden? Neem contact met ons op door te bellen op het telefoonnummer: 0118-474187 of stuur een e-mail naar info@zeeuwind.nl 


Gesloten distributiesysteem, wat is dat? Niek legt uit

Windpark Oostzeedijk i.o. is onlangs voorzien van een gesloten distributiesysteem (GDS): een mooi voorbeeld van innovatief samenwerken. Maar wat doet zo’n GDS nu eigenlijk? Onze productiemanager Niek weet dit gelukkig haarfijn uit te leggen.